Voorwaarden koop appartement Wierdesingel

Wierdesingel is onderdeel van de wijk De Wierden in Almere Haven. Deze groene en waterrijke buurt is een plek waar buurtbewoners een leven lang wonen én willen blijven wonen. Het woningaanbod in de wijk bestond jarenlang vooral uit ééngezinswoningen. Een vertrouwde thuishaven voor gezinnen, maar inmiddels ook van veel één- of tweepersoonshuishoudens waarvan de kinderen het huis uit zijn. Met de nieuwbouw van appartementengebouw Wierdesingel voegen wij meer diversiteit toe aan het woningaanbod in de wijk en realiseren wij woningen passend bij de actuele woningbehoefte in de buurt tegen een betaalbare prijs. Op deze wijze, stimuleren wij met de nieuwbouw van Wierdesingel, de doorstroming in de wijk.

Om deze wijkdoorstroming te garanderen, kent de inschrijving op een koopappartement van Wierdesingel onderstaande voorwaarden:

  • Wijkbewoners die een corporatie huur ééngezinswoning met minimaal 3 slaapkamers in de wijk De Wierden achterlaten of een koopeengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers, krijgen voorrang bij de toewijzing van een koopappartement in de Wierdesingel.
  • De koper is verplicht om gedurende een periode van vijf jaar het appartement zelf (met eventuele gezinsleden) te bewonen. Verhuren van het appartement is niet toegestaan.
  • Bij de aankoop van een appartement in de Wierdesingel geldt gedurende vijf jaar een “meerwaarde verrekening”. Als de koper het appartement binnen een periode van vijf jaar na oplevering weer verkoopt met een meerwaarde ten opzichte van de bij aankoop betaalde koop- en aanneemsom, dan dient deze meerwaarde te worden verrekend met Reinbouw B.V..